Téli ruházat tisztításMotorozás közben ruházatunk nem csak a levegőben szálló port, de olykor bogarakat is és az utakon közlekedő járművek kipufogó gázát is magába szívja.
A kellemetlen szagokat elkerülve mosásra kényszerülünk, de nem mindegy, hogy ezt hogyan végzed el, ha védeni akarod a ruha anyagát.
Íme, néhány tipp hogyan tisztíthatod a ruházatot:

Elsősorban minden mosás előtt feltétlenül el kell távolítani a protektorokat, és minden vízzáró bélést, mert ezeket károsíthatja a tisztítási folyamat. Mosógép helyett feltétlenül válaszd, inkább a kézzel való mosást.
A kimosott ruhák, ha nem speciális impregnáló öblítőt használunk, elveszíthetik a víz lepergető és vízhatlan rétegjüket, melyet könnyen pótólhatunk a különböző impregnáló spray-kel utólagosan befújva az anyagot.
Tavasszal hálásak leszünk magunknak a télen kitisztított ruházatért.

Ha bukósisakunk bélése eltávolítható hasonló eljárásban kell részesíteni, hogy tavasszal friss illatokkal találkozz a sisakod felvételekor.

Most, hogy már a ruházatunk darabjai tisztán illatoznak és a motorunk tökéletes biztonságban pihen, lehet tervezni a jövő évi túrák sorrendjét.